Avis: Alle russiske atleter udelukkes fra para-OL

Skrevet af admin

07/08/2016

Dagens topnyheder

Det russiske flag vil ikke blive hejst ved en medaljeceremoni, når de paralympiske lege løber af stablen i Rio i september.

Ingen russiske atleter får nemlig lov at stille op, skriver The Guardian.

Beslutningen er en konsekvens af afsløringen af en omfattende og systematisk snyd med doping i Rusland.

Det er ifølge avisen Den Internationale Paralympiske Komité (IPC), der står bag afgørelsen. Dermed ser organisationen ud til at træffe en beslutning, som Den Internationale Olympiske Komité (IOC) blev kritiseret for ikke at tage.

IOC undlod at udelukke russiske atleter fra de olympiske lege, der blev skudt i gang fredag. I stedet lod IOC det være op til de internationale sportsforbund at afgøre atleternes skæbne.

Beslutningen om at give russiske para-atleter midlertidigt forbud mod at dyste ved legene vil ifølge aviserne The Observer og The Guardian blive meddelt på et pressemøde søndag.

Skandalen om Ruslands dopingprogram begyndte at rulle, da professor Richard McLaren fremlagde sin rapport, der konkluderede, at den russiske stat har været dybt involveret i et omfattende dopingsystem og svindel med positive dopingprøver.

Modsat IOC har IPC været i kontakt med Richard McLaren for at få yderligere beviser og oplysninger om sagen. Blandt andet har komitéen haft fokus på årene 2012 til 2015 samt de paralympiske vinterlege i Sotchi.

IPC's bestyrelse har yderligere holdt møde med russerne onsdag for at høre deres argumenter i sagen.

IPC-præsident Sir Philip Craven anser ifølge The Guardian og The Observer beslutningen for at være en af de vanskeligste, han nogensinde har truffet.

- McLarens konklusioner er alvorlige for alle, der arbejder for en ren og ærlig sport, sagde Craven i sidste måned.

IPC holder pressemøde søndag i Rio midt på dagen lokal tid.

De paralympiske lege finder sted fra 7. til 18. september.

/ritzau/