Avis: Ansat hos Panama-advokater er anholdt i lækagesag

Skrevet af admin

15/06/2016

Dagens topnyheder

Anklagemyndigheden i Genève har indledt en efterforskning som følge af en anmeldelse fra Mossack Fonseca, det advokatselskab, der er i centrum af den såkaldte Panama-skandale.

Det oplyser anklagemyndigheden til avisen Le Temps, skriver Reuters.

En kilde tæt på sagen siger til avisen, at en it-ansat fra Mossack Fonsecas kontor i Genève blev anholdt for flere dage siden på mistanke om for nylig at have "fjernet meget store mængder fortrolige data".

Ifølge avisen afviser den anholdte at have gjort noget forkert. Han beskyldes for datatyveri, uautoriseret adgang og tillidsbrud.

Anklagemyndigheden bekræfter kun, at der er en efterforskning i gang, men afviser at kommentere avisens øvrige oplysninger.

Et gigantisk læk omfattende 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet i Panama blev omtalt for første gang i en række internationale medier i april.

Dokumenterne kom frem, efter at en person, der kaldte sig John Doe, kontaktede en journalist på den tyske avis Süddeutsche Zeitung og tilbød ham store mængder data om firmaer og enkeltpersoner, der har forbindelse til skattely.

Ifølge Le Temps har myndighederne ransaget Mossack Fonsecas kontor i Genève og beslaglagt computerudstyr. De er nu ved at undersøge, hvorvidt den anholdte har fjernet data og i så fald hvornår og hvor meget.

Den schweiziske avis skriver, at der ikke er beviser for, at den anholdte it-ansatte er ansvarlig for det gigantiske læk af dokumenter, der har kastet lys over gråzonen om formuer, der er skjult i skattely.

/ritzau/Reuters