Avis: Blatter overvejer at blive som Fifa-præsident

Skrevet af admin

14/06/2015

Dagens topnyheder

Schweizeren Sepp Blatter overvejer at blive siddende som præsident for det internationale fodboldforbund Fifa.

Det skriver avisen Schweiz am Sonntag, der citerer en anonym kilde for oplysningen.

Historien kommer mindre end to uger efter, at Blatter sagde, at han vil træde tilbage som leder af fodboldforbundet.

Angiveligt har Blatter modtaget støtteerklæringer fra det afrikanske og det asiatiske fodboldforbund, der skulle have bedt den omstridte Fifa-præsident om at genoverveje sin beslutning om at træde tilbage.

79-årige Blatter er ifølge den anonyme kilde "beæret" over støtten og udelukker ikke at blive siddende på den post, som han ellers havde tænkt sig at vinke farvel til.

Historien fik søndag Fifa's Domenico Scala til at udsende en meddelelse, hvor han tager afstand fra Blatters planer, som de beskrives, og hvor forandringer i Fifa-toppen kaldes for "uundværlige."

- For mig er reformerne det centrale emne. Derfor mener jeg, at det er helt uundværligt, at man følger den proces, der er indledt, som handler om en udskiftning af Fifa's præsident, som det også er annonceret, skriver Domenico Scala.

Han er i spidsen for den komité, som skal lede Fifa fremadrettet, indtil der vælges en ny præsident, og Scala har samtidig ansvaret for, at præsidentvalget forløber ordentligt.

Blatter annoncerede 2. juni, at han vil stoppe som præsident for forbundet. Det skete i kølvandet af en skandale, hvor flere nuværende og tidligere Fifa-folk er under mistanke for omfattende korruption og bestikkelse.

Det ventes, at der skal vælges en ny præsident på et ekstraordinært møde i december.

Schweiz am Sonntag kæder også Blatters fornyede interesse i at forblive præsident sammen med, at Walter de Gregorio har forladt sin post som kommunikationsdirektør i Fifa.

De Gregorio har argumenteret for en helt frisk start for Fifa som organisation og rådede Blatter til at gå af, skriver avisen.

/ritzau/Reuters