Avis: Corydon sammenligner dagpengeballade med gidselsag

Dagbladet Politiken har talt med flere tilstedeværende, der anonymt til avisen fortæller, at profiler som næstformand Mogens Jensen (S) og gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) talte dunder og truede med, at kritikken skulle have konsekvenser.

Mest bemærket gjorde finansminister Bjarne Corydon (S) sig imidlertid, da han sammenlignede det interne oprør med den netop afsluttede gidselsag fra Somalia.

I gidselsagen beskyldes Ekstra Bladet for uforvarende at presse løsesummen op ved at skrive et utal af artikler om gidslerne. Ifølge Politikens anonyme kilder påpegede finansministeren, at prisen for en håndsrækning til udfaldstruede dagpengemodtagere ligeledes bliver skruet i vejret, jo mere udenforstående blander sig og skaber overskrifter i medierne.

S-toppen frygter, ifølge Politikens oplysninger, at de Radikale, som hidtil har afvist at ændre dagpengesystemet til fordel for de udfaldstruede, vil kræve mere i politisk modregning for at tilslutte sig en eventuel ny akutpakke.

Kravet om hjælp til de udfaldstruede dagpengemodtagere blev fremført af folketingsmedlem Jan Johansen (S) i en kronik i Politiken tirsdag. Han fik efterfølgende opbakning fra kollegerne Rasmus Prehn (S), Rasmus Horn Langhoff (S) og Jeppe Kofod (S).

Dagens Gossip