Avis: Danmarks største børsnotering er få uger væk

Servicekoncernen ISS har angiveligt valgt at rykke selskabets planlagte børsnotering tre uger frem, og ejerne vil offentliggøre børsplanerne om kort tid. Det erfarer Berlingske fra flere centralt placerede kilder.

ISS havde i fjor en omsætning på næsten 80 milliarder kroner og er dermed den største virksomhed, der er gået på børsen i Danmark, skriver Berlingske.

Servicekoncernen vil få en værdi på 40-50 milliarder kroner, lyder det.

- De har valgt at forcere planerne, og offentliggørelsen af planerne er rykket frem, siger en kilde til Berlingske.

En anden kilde, der er tæt på børsnoteringen, fortæller, at det "ikke er forkert at skrive", at børsnoteringen sker omkring 20. februar.

Årsagen til, at ISS tilsyneladende har fremrykket børsplanerne, kan skyldes den seneste tids uro på aktiemarkederne samt kapløbet om at være først i rækken af nye børsnoteringer, lyder vurderingerne ifølge Berlingske.

ISS har mere end en halv million ansatte, og virksomheden beholder sit hovedkontor i København.

Ifølge Berlingskes oplysninger vil ISS-ledelsen rejse rundt i verden i første del af marts for at præsentere virksomheden for investorerne. Hvis alt går vel, går de første aktier i handlen på børsen i slutningen af marts.

ISS blev i 2005 købt af den svenske kapitalfond EQT og amerikanske Goldman Sachs og blev dermed afnoteret af børsen. EQT og Goldman Sachs har flere gange forsøgt at sælge servicekoncernen.

Hverken ISS eller ejerne har nogen kommentarer til Berlingskes oplysninger.

/ritzau/

Dagens Gossip