Avis: Danske erhvervsfolk optræder i Panama-læk

Det er fortsat småt med konkrete oplysninger om de danskere, der har været kunder hos det udskældte advokatselskab Mossack Fonseca i Panama.

Men ifølge dagbladet Børsens oplysninger optræder den tidligere Navisionrigmand Erik Damgaard og investeringsarkitekten Mark Szigethy begge i den store lækagesag fra Mossack Fonseca i Panama.

Ifølge Børsen fik Mark Szigethy i 2007 den islandske bank Landsbanki i Luxembourg til at stifte et Panamaselskab gennem advokatselskabet Mossack Fonseca, som det globale læk stammer fra.

Ifølge Mark Szigethy skulle Panamaselskabet bruges til at købe aktier i - ikke som skattely.

- Hvis du spørger, om man har lavet de selskaber af andre årsager end at skjule penge, så ja, for i mit tilfælde var det, fordi det var lettest, siger han til Børsen.

Erik Damgaard sættes i forbindelse med Templeview, hvor Erik Damgaard angiveligt har fået pant for et lån til Mark Szigethy. Erik Damgaard afviser over for Børsen at kende noget til Panamaselskabet.

Mandag kom det frem, at både Nordea og Jyske Bank har brugt Mossack Fonseca i Panama til at oprette anonyme selskaber for deres velhavende kunder.

Jyske Bank afviser, at banken aktivt har hjulpet kunder med at smyge sig uden om at betale skat. Nordea har afbrudt samarbejdet med Mossack Fonseca og har iværksat en intern undersøgelse.

Også danske banker, sportsfolk og virksomheder har skjult formuer for de danske skattemyndigheder ved at samarbejde med en udbyder af skattelyløsninger i Panama.

Det viser et historisk stort læk af data til mere end 100 medier, som Politiken og DR samt over 100 andre internationale medier har været med til at gennemgå. I alt skulle omkring 300 danske navne optræde i lækket.

Ifølge dr.dk afslører dokumenterne, at også de to tidligere landsholdsspillere Marc Rieper og Brian Steen Nielsen har haft selskaber i Panama og Caribien, mens de var bosiddende og skattepligtige i Danmark.

Begge de tidligere landsholdsspillere afviser, at de har haft firmaer i de omtalte lande.

DR nævner også den danske forretningsmand Harry Rosenberg, der blandt andet har ejet Hotel Marienlyst i Helsingør, og stormagasinet Illum i København som kunde hos Mossack Fonseca.

Børsen skrev tirsdag, at den dømte storsvindler Stein Bagger brugte Mossack Fonseca til at flytte sit selskab Agios United til Seychellerne.

/ritzau/

Dagens Gossip