Avis: FC Vestsjælland-spiller blev købt til at tabe

Skrevet af admin

13/11/2015

Mest læste i dag

En fodboldspiller fra FC Vestsjælland har muligvis taget imod bestikkelse for at tabe en kamp.

Den tyske avis Bild beretter fredag om en bande af matchfixere, der er mistænkt for en række ulovligheder.

Gruppen, der består af fire personer, er blevet afhørt i landsretten i Stuttgart, hvor statsanklageren har fremlagt en række konkrete beviser.

Et af dem drejer sig om FC Vestsjælland, hvor banden ifølge statsanklageren har haft succes med at overtale en spiller til at tabe en kamp.

Spilleren skulle angiveligt have modtaget 60.000 euro svarende til 450.000 kroner for at tabe kampen.

Det er uvist, hvor og hvornår den pågældende kamp er blevet spillet.

FC Vestsjælland optrådte i sidste sæson i Alka Superligaen, men Slagelse-holdet er i øjeblikket placeret i bunden af 1. division.

De fire personer, der er på anklagebænken i Stuttgart, havde ingen kommentarer, da sagen torsdag gik i gang ved retten i Tyskland.

Sportsdirektør i FC Vestsjælland, Jacob "Gaxe" Gregersen, oplyser til Ritzau, at han regner med, at sagen handler om en kamp mod Randers FC i november 2014. Dengang afviste to tyske spiludbydere at tage imod væddemål på kampen.

- Jeg tror ikke, at det her er en ny sag.

- Jeg var ikke i klubben på det tidspunkt. Jeg ved, at Dansk Boldspil-Union (DBU) har kigget på det - vist uden at finde noget.

- Jeg tror, at det er den kamp mod Randers, som de refererer til, siger Jacob "Gaxe" Gregersen, der ikke har modtaget en henvendelse fra de tyske anklagere.

Hvis sagen har noget på sig, så får den konsekvenser.

- Matchfixing er det værste, der findes i sport og fodbold. Det er det ondeste. Det er værre end doping. Vi skal det til livs, siger sportsdirektøren.

Jacob "Gaxe" Gregersen tilføjer, at han undrer sig over det store beløb på 450.000 kroner, der er nævnt i sagen.

/ritzau/