Avis: Holland og Belgien betalte mellemmand før VM-bud

Holland og Belgien betalte en mellemmand i forsøget på at få værtskabet for VM-slutrunden i 2018.

Det skriver den hollandske avis De Volkskrant ifølge AFP.

De to lande søgte sammen om værtskabet til VM i 2018, og ifølge avisen foregik det blandt andet ved at betale 75.000 kroner til en mellemmand med stærke bånd til den tidligere asiatiske fodboldpræsident Mohammed bin Hamman.

Denne trak sig tilbage fra fodboldpolitik, før han blev udelukket på livstid af Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, efter at han købte sig til stemmer ved præsidentvalget i Fifa i 2011, hvor han dog tabte til Sepp Blatter.

Holland og Belgien betalte pengene til Amadou Diallo fra Guinea.

- Diallo var på dette tidspunkt bin Hammans højre hånd. Derfor overskred betalingen Fifas adfærdskodeks, som udtrykkeligt fremhæver, at folk tilknyttet Fifa-ledere ikke må modtage penge fra lande, der byder, skriver avisen.

Et unavngivent medlem af Fifas eksekutivkomité siger, at man vil undersøge beskyldninger, hvis der dukker mere fakta op.

- Hvis der er betalt penge uden en ordentlig forklaring, så er det bestemt alvorligt, siger Fifa-personen til avisen.

Diallo selv benægter alt og citeres for at sige:

- Jeg så aldrig en øre. Aldrig, aldrig, aldrig.

Det Hollandske Fodboldforbund, KNVB, benægtede lørdag, at man har gjort noget forkert, men oplyste, at man har iværksat en undersøgelse af budprocessen.

- KNVB og Belgiens Fodboldforbund, KBVB, har tidligere samarbejdet med Fifas etiske kommission i forbindelse med værtskabet for VM i 2018 og 2022. Det hollandsk-belgiske bud fremstod uden nogen form for skamplet, skriver KNVB i en meddelelse lørdag ifølge AFP.

Værtskabet til slutrunderne i 2018 og 2022 blev besluttet i 2010 og endte med at gå til henholdsvis Rusland og Qatar.

Fifa befinder sig i øjeblikket i en større korruptionsskandale, som har medført utallige anholdelser, udelukkelser og suspenderinger i verdensforbundet siden maj måned.

Den 26. februar skal Fifa ved en ekstraordinær kongres vælge ny præsident, som skal efterfølge den suspenderede schweizer Sepp Blatter.

/ritzau/

Dagens Gossip