Avis: Lamine Diack indrømmer at have modtaget penge

Senegaleseren Lamine Diack, forhenværende præsident for Det Internationale Atletikforbund (IAAF), indrømmer at have modtaget 1,5 millioner euro (11,2 millioner kroner) fra det russiske atletikforbund.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af oplysninger i den franske avis Le Monde.

Betalingen til Diack er genstand for en efterforskning hos fransk politi, fordi man mener, at pengene er betalt til Diack, for at han dækkede over det omfattende dopingbrug i russisk atletik, som for nylig blev afsløret i en stor rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

Men det er ikke tilfældet, skal Diack have forklaret fransk politi.

Pengene fra det russiske atletikforbund er ifølge Diack blevet overført med henblik på politisk arbejde i hans hjemland Senegal og har intet at gøre med bestikkelse for at dække over russisk doping.

Fransk politi er fortsat i gang med at undersøge sagen, mens Wada arbejder på endnu en rapport med endnu flere afsløringer omkring dopingsnyd i atletiksporten.

82-årige Lamine Diack stoppede som præsident for IAAF tilbage i august, hvor daværende vicepræsident, Sebastian Coe, blev valgt som ny præsident.

Siden da er atletiksporten og Lamine Diack havnet i et gedigent stormvejr efter afsløringer om massive dopingproblemer, som man muligvis har dækket over fra sportens øverste instans med Diack ved roret.

/ritzau/

Dagens Gossip