Avis: Malaysisk fly fløj i timevis efter det forsvandt

Amerikanske efterforskere fremsætter nu en ny teori om det savnede Malaysian Airlines-fly, der har været forsvundet i knap en uge.

Ifølge avisen Wall Street Journal var flyet nemlig i luften i fire timer efter den sidste bekræftede kontakt, og det forstærker mystikken yderligere om flyets forsvinden.

De amerikanske luftfartsmyndigheder baserer deres teori på data, som automatisk bliver downloadet og sendt til myndigheder på landjorden, skriver Wall Street Journal, der har fået sine oplysninger fra to kilder, der har "kendskab til detaljerne".

Den opsnappede data kan angiveligt betyde, at Boeing 777-flyet har været på vingerne i fem timer, efter det lettede fra Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur. Kontakten med flyet blev afbrudt en time efter afgang.

De amerikanske luftfartsmyndigheder og efterretningstjenesten CIA betragter stadig flykapring som en mulighed.

- USA's antiterrormyndigheder undersøger muligheden for, at piloten eller en anden om bord har omdirigeret flyet til en hemmelig destination, efter at vedkommende har slået flyets sporingsmekanisme fra for at undgå at blive afsløret af radaren, siger en kilde til Wall Street Journal.

En kilde siger til avisen, at en teori går på, "at flyet på et senere tidspunkt skal bruges til et andet formål".

Malaysias transportminister, Seri Hishammuddin, afviser imidlertid informationerne.

- Oplysningerne er ikke korrekte, siger han på et pressemøde i Kuala Lumpur.

- Eftersøgningen bliver sværere og sværere for hver dag, der går, men vi fortsætter med at lede. Jeg kan forsikre jer om, at vi ikke giver op, siger Seri Hishammuddin.

Tidligere torsdag fandt to vietnamesiske fly ikke spor efter det forsvundne fly fra Malaysia Airlines i det område, hvor en kinesisk satellit ellers havde opsporet tre genstande, der kunne være vragrester.

Flyet fra Malaysia Airlines forsvandt fredag aften dansk tid med 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer om bord. Flyets destination var Beijing, og kontakten forsvandt, da flyet krydsede ind i det vietnamesiske luftrum.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip