Avis: November blev ny rekordmåned for asylansøgninger

Skrevet af admin

02/12/2015

Mest læste i dag

Mandag kom det frem, at rekordmange havde søgt asyl i Danmark i oktober.

Og nu erfarer Jyllands-Posten, at rekorden også i november bliver slået på trods af, at vinteren tilsyneladende er begyndt at have en dæmpende virkning på asylstrømmen ind i Europa.

Antallet af asylansøgere rundede i november 4500 personer ifølge avisens oplysninger, og det er et markant spring fra oktober-rekorden på 3646 asylansøgninger.

De flere end 4500 ansøgere er det højeste antal på én måned nogensinde.

Martin Henriksen, Dansk Folkepartis udlændingeordfører, mener, at regeringen "sidder på hænderne".

- Det er chokerende høje tal, men desværre ikke overraskende, siger Martin Henriksen med henvisning til, at forhandlingerne om regeringens såkaldte asylpakke med 34 forslag til stramninger gik i stå i slutningen af sidste uge.

Hos Socialdemokraterne peger integrationsordfører Dan Jørgensen på, at Venstre under valgkampen lovede, at der ville komme færre asylsøgere, hvis Venstre fik magten.

Sådan gik det ikke. Til og med november har omkring 18.000 personer søgt asyl i år mod knap 15.000 i fjor.

Integrationsminister Inger Støjberg har ikke ønsket at kommentere hverken tallene eller kritikken, ligesom det heller ikke har været muligt for Jyllands-Posten at få en kommentar fra en af Venstres ordførere.

Af de nyeste offentliggjorte tal fra Udlændingestyrelsen for oktober kan man se, at syrerne stadig udgør den største gruppe af asylsøgere.

/ritzau/