Avis: Nyslået minister vil lempe skatter for erhvervslivet

Regeringen overvejer at sænke skatter og afgifter for erhvervslivet i forbindelse med den vækstpakke, som ventes at blive lanceret i foråret

Det skriver Børsen tirsdag.

Den nyslåede skatteminister, Morten Østergaard (R) kan dog ikke bekræfte avisens udlægning.

- Regeringen har ikke truffet nogen beslutning om, hvilke vækstinitiativer, vi vil præsentere i foråret, siger Østergaard til TV 2 News sent mandag aften.

Børsen skriver, at den fra "centrale regeringskilder" erfarer, at Socialdemokraterne er enig med De Radikale i, at vækstpakken skal indeholde nye lettelser for erhvervslivet.

- Vi vil lave nogle vækstinitiativer, og Skatteministeriet spiller en afgørende rolle for de ambitioner, vi har på dét område, siger Morten Østergaard i artiklen.

Han understreger samtidig, at regeringen ikke har lagt sig fast på, hvilke virkemidler den vil anvende.

Hans partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, siger til Børsen, at det "er klart, at når vi skal lave vækstinitiativer og se på den grønne omstilling, så er hele spørgsmålet om skat aktuelt".

Regeringens økonomiudvalg har ansvaret for at udforme de forslag, der skal sætte mere fut i erhvervslivet. Ud over Vestager og Østergaard sidder finansminister Bjarne Corydon (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i udvalget.

En ny sænkning af selskabsskatten er dog udelukket på forhånd. Det fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde mandag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip