Avis: Økonomien sejler i Løkkes klimaorganisation

Klimafonden Global Green Growth Institute (GGGI), der er blevet landskendt på grund af formanden Lars Løkke Rasmussens (V) dyre rejsevaner, lider under økonomiske kvaler.

Ifølge Ekstra Bladet viser en undersøgelse af GGGI's økonomi, at klimaorganisationen har alvorlige pengeproblemer og svært ved at betale regningerne til tiden.

Der er tale om et såkaldt "review" af GGGI's økonomi, der er foretaget af fire af fondens medlemslande heriblandt Danmark. Konklusionerne er dateret 12. september 2013.

- Der står nærmest i konklusionerne, at det meste af det, som bliver lavet i GGGI, flyder, siger økonomiprofessor ved Aarhus Universitet Christian Bjørnskov til Ekstra Bladet.

Han bliver bakket op af Per Nikolaj Bukh, der er økonomiprofessor ved Aalborg Universitet.

- Reviewet er meget kritisk i forhold til organisationens fremdrift og overlevelse, konstaterer han ifølge Ekstra Bladet.

Årsagen til, at organisationen mangler penge, er, at mange lande holder deres støtte tilbage, fordi de savner besked på, hvad pengene bliver brugt til.

Ifølge Per Nikolaj Bukh er det normal praksis i mange lande, at man sender penge i rater og kræver rapporter om, hvordan det går med pengene. Organisationen har derfor været for langsom til at bygge en ordentlig rapportering op, vurderer professoren.

Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, blev i juni 2012 udnævnt til formand for GGGI, der oprindeligt var et sydkoreansk initiativ. I maj året før havde Danmark bevilget 90 millioner kroner i bidrag til klimafonden.

GGGI, der har hovedkontor i den sydkoreanske hovedstad, Seoul, arbejder med områder som energi, vand, landbrug og transport.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip