Avis: Regeringspartierne slås atter om dagpenge

Både Socialdemokraterne og SF vil komme dagpengemodtagerne til hjælp, men de Radikale står ifølge avisens oplysninger i vejen.

Lørdag indleder Annette Vilhelmsen (SF) sit første SF-landsmøde som partiformand, men selv om mange i baglandet ønsker en løsning for de 30.000 dagpengemodtagere, der ifølge A-kasserne falder ud af systemet i år, så kan Vilhemsen ikke stille nogen garantier. Trods det interne pres lyder det blot:

»Jeg kan ikke sige andet om det nu, end at vi kan konstatere, at der stadig er folk, som står i den situation, at deres dagpenge ophører. Det problem er jo ikke holdt op. En del af dem kan ikke få et arbejde«, siger Annette Vilhelmsen til Politiken.

Også Socialdemokraterne kræver handling på dagpengeområdet. Politiken erfarer, at det store regeringsparti vil have en varig løsning på problemet og sætte en stopper for de midlertidige ordninger, så spørgsmålet om dagpenge ikke bliver ved med at vende tilbage som en politisk problemsag hvert halve år.

Men regeringspartneren de Radikale volder angiveligt problemer. Partiets formand Margrethe Vestager (R) ønsker ikke at kommentere sagen, mens arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq (R) fastholder, at aftalen om halveringen af dagpengeperioden skal fastholdes.

»Vores fokus er at se på jobskabelse, erhvervspolitikken, og at virksomhederne i højere grad vil omsætte deres efterhånden store opsparingsoverskud til nyansættelser«, siger han til Politiken.

Dagens Gossip