Avis: Regeringstoppen var involveret i landsbrugspakken

Skrevet af admin

31/03/2016

Dagens topnyheder

Historien om regeringens meget omstridte landbrugspakke, der endte med, at Eva Kjer Hansen (V) måtte trække sig som miljø- og fødevareminister, får nu tilføjet endnu et kapitel.

Ifølge Berlingske har regeringstoppen og dermed statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) været langt mere involveret i sagen, end det hidtil har været fremme.

Avisen skriver torsdag, at embedsmænd i Miljø- og Fødevare­ministeriet over flere måneder blev indkaldt til en række møder med stats­ministeren og flere af hans topembedsmænd.

Berlingske har talt med centrale kilder, der fortæller, at Venstre pressede embedsmændene for at slække på pakkens miljøvenlige tiltag.

- På flere møder udsatte Venstre-folkene embedsmændene for vedvarende skeptiske spørgsmål om, hvorfor man ikke bare kunne gennemføre 16-punktsplanen uden at kompensere med andre miljøvenlige indsatser, lyder det fra en anonym kilde til avisen.

- Det var et ret usædvanligt forløb. Opfattelsen i ministeriet undervejs i forløbet var, at det sværeste ved landbrugspakken var at få den igennem Venstre-ministrene og Venstres folketingsgruppe, siger kilden, som Berlingske betegner som "central".

Berlingske har forsøgt at få fat i de involverede ministre, der tæller statsministeren, undervisningsminister Ellen Trane Nørby, energiminister Lars Christian Lilleholt, transportminister Hans Christian Schmidt og daværende uddannelses­minister Esben Lunde Larsen.

Sidstnævnte har siden overtaget Eva Kjer Hansens job som miljø- og fødevareminister.

Ingen af ministrene har ønsket at stille op til interview.

Venstres gruppeformand Søren Gade afviser, at der er noget uldent ved, at partitoppen blander sig i landsbrugspakken.

Direkte adspurgt hvorfor svarer han til Berlingske:

- Fordi landbruget har været prygelknabe for hele speltsegmentet i København i årevis.

/ritzau/