Avis-skyderi: Mistænkt kædes sammen med tre politidrab

Den anholdte mand, som er mistænkt for at have affyret skud på en avisredaktion i Frankrig tidligere på ugen, kædes nu sammen med en større drabssag fra 1990'erne. Det siger kilder i fransk politi.

Abdelhakim Dekhar blev i 1998 idømt fire års fængsel for at have købt den pistol, som blev brugt ved et større skyderi i 1994 i den franske hovedstad, Paris. En drabssag, der vækker minder om det berømte og berygtede forbryderpar Bonnie og Clyde i USA.

Det var kæresteparret Florence Rey og Audry Maupin, som stod bag skyderiet i 1994, der fandt sted efter en større biljagt. Tre politimænd, en taxachauffør og Maupin mistede livet.

Fransk politi anholdt onsdag aften Abdelhakim Dekhar, som mistænkes for skudangrebet på avisen Liberation mandag formiddag. Han blev pågrebet i et køretøj i en parkeringskælder i pariserforstaden Bois-Colombes.

Siden en gerningsmand skød og sårede en fotografassistent på Liberation, har politiet gennemført en omfattende jagt og efterforskning.

Tirsdag offentliggjorde politiet et billede af en mand fra et overvågningskamera på en metrostation i Paris.

Gerningsmanden affyrede skud med et 12-kalibers haglgevær i Liberations lokaler.

Myndighederne mener, at han derefter tog ud i den anden ende af byen til forretningskvarteret La Defence, hvor han affyrede adskillige skud foran et bankhovedkvarter.

Fransk politi har taget en dna-prøve af Abdelhakim Dekhar og sammenlignet den med dna-spor på de to gerningssteder i Paris. Dna-prøverne er identiske, siger politiet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip