Avis: Thorning trumfede lærerindgreb igennem

De tre partiledere drøftede konflikten på mødet, og ifølge avisens oplysninger var Vestager »mindre interesseret« i et indgreb end både Thorning og Vilhelmsen. De Radikale så således gerne, at konflikten fortsatte, da det kunne have presset lærerne tilbage til forhandlingsbordet.

Men det var Thorning altså ifølge Jyllands-Posten uenig i.

Avisen skriver, at statsministeren ifølge kilder følte »et folkeligt pres« for et indgreb. Desuden skal en dårlig meningsmåling tirsdag, der gav Socialdemokraterne bare 14,4 procents opbakning, også have været udslagsgivende i beslutningen.

En af konsekvenserne af indgrebet, der også har sendt folketingsmedlemmerne på arbejde i bededagsferien for at stemme om lovforslaget, blev desuden, at regeringens Vækstplan DK, som blev endeligt indgået med de borgerlige sent onsdag aften, overhovedet ikke fik den mediedækning, som regeringen ifølge avisen havde ønsket. Dette blev således også fremført som et argument mod et indgreb nu.

»Ikke alle kunne forstå, hvorfor man skulle smadre afslutningen på en vækstplan til 90 mia. kr. Det havde været godt med medieopmærksomhed om vækstplanen,« siger en kilde til Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip