Avis: USA aflytter hundreder af tyske nøglepersoner

USA aflytter flere hundrede nøglepersoner i Tyskland, efter at aflytningen af den tyske kansler, Angela Merkel, blev afsløret og standset.

Det oplyser en højtstående anonym amerikansk kilde til den tyske avis Bild am Sonntag. Det drejer sig angiveligt om 320 ledere fra den politiske verden og fra forretningsverdenen - herunder også indenrigsministeren, Thomas de Maiziere.

- Vi har ordrer om ikke at tillade noget tab af informationer, efter at vi ikke længere aflytter kansleren direkte, siger den anonyme kilde til Bild am Sonntag.

Forholdet mellem USA og Tyskland fik en betragtelig skramme, da den tidligere CIA-ansatte Edward Snowden sidste år afslørede, at USA's efterretningstjeneste angiveligt har aflyttet Merkels telefon.

I sidste måned sagde USA's præsident, Barack Obama, at hans efterretningstjenester ville fortsætte med at spionere mod udenlandske regeringer, men han forsikrede Merkel om, at han ikke ville tillade, at "påtrængende overvågning" skal ødelægge deres forhold.

En talskvinde fra USA's nationale sikkerhedsråd, NCS, understreger over for Bild am Sonntag, at USA indsamler de samme slags informationer som alle andre "avancerede lande".

Artiklen om amerikanernes fortsatte aflytning af tyskere blev bragt sammen med et interview med den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, der udtrykker tillid til, at USA har "lært lektien" og ikke længere spionerer mod allierede.

- Washington har forhåbentlig forstået, at den type kontakt med partnere kan have en politisk pris. Jeg er sikker på, at overvågning af politiske ledere i allierede lande er slut, udtaler Steinmeier.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip