Aviser: En af de anholdte i Belgien er svensker

En af de anholdte i forbindelse med terrorsagen i Bruxelles er ifølge flere medier svensk statsborger.

Belgiske Het Nieuwsblad skriver, at en af de anholdte hedder Osama K., og at han er svensk statsborger. Han er angiveligt blevet set sammen med Khalid El Bakraoui, som bragte en selvmordsbombe til sprængning på metrostationen Maalbeek 22. marts.

Ifølge tv-stationen RTBF var det ham, der købte de tasker, som gerningsmændene gemte deres bomber i.

Sirpa Franzén, som er pressechef ved det svenske Säkerhetspolisen, vil over for nyhedsbureauet TT ikke kommentere oplysningerne.

En 23-årig mand med samme navn, som er registreret som bosiddende i Malmø, har på sociale medier poseret med et kalasjnikov-stormgevær og et IS-flag og har også været i Syrien, skriver den svenske avis Aftonbladet.

Ifølge RTBF rejste Osama K. tilbage til Europa ved hjælp af et falsk syrisk pas i september sidste år. Han kom via en af de græske øer, som tusindvis af syriske flygtninge sejler til i små gummibåde.

Ifølge belgiske medier er i alt tre personer anholdt fredag.

Anklagemyndigheden i Belgien har indtil videre ikke bekræftet oplysningerne i medierne men blot meddelt, at et antal personer er anholdt i forbindelse med angrebene i Bruxelles 22. marts.

Anklagemyndigheden har ikke sat antal og navn på de anholdte, men lover en mere detaljeret opfølgning ved et pressemøde eller i en pressemeddelelse senere.

/ritzau/

Dagens Gossip