Aviser: Merkels ministerium i Berlin er ikke Kreml

Den schweiziske avis Die Neue Zürcher Zeitung skriver i en lederkommentar til USA's påståede aflytning af forbundskansler Angela Merkels mobiltelefon, at der er sket en fejltagelse.

- Når den amerikanske regering står over for alle disse beskyldninger, så må den tænke over det berømte udsagn fra Napoleons politichef Fouché, at "hvad der er værre end en forbrydelse, er en fejltagelse."

Avisen pointerer, at de politiske skadevirkninger ved en sådan sag er langt større end gevinsterne, da demokratiske stater ikke holder hemmeligheder for sig selv ret længe ad gangen.

- Blot at vide det lidt før medierne, hvilket træk Merkel overvejer, retfærdiggør ikke en ny transatlantisk istid. Det tyske kanslerministerium er ikke Kreml."

Den hollandske avis "De Telegraaf" skriver, at både Angela Merkel og præsident Barack Obama undervurderer NSA-sagen, som er pinlig for USA og et politiske problem for Merkel.

I Paris skriver Le Monde, at præsident François Hollande allerede inden beskyldningerne om aflytningen af Merkels mobiltelefon havde besluttet sig for at tage NSA's spionage op ved EU-topmødet.

- Nu har han Merkel med sig. En pinlig situation for Washington. Det er alt andet lige sjældent, at de to sværvægtere i EU går sammen om offentligt at afstraffe Obama-regeringen, skriver avisen.

I den tyske hovedstad skriver Berliner Zeitung, at "den, der ønsker fortrolighed og venskab, kan ikke gå bag ryggen på sin partner og udspionere ham."

Avisen skriver, at Merkel, som lægger særlig stor vægt på venskabet med USA, ikke vil kunne glemme sagen, og at billedet af den så beundrede nobelfredsprismodtager Barack Obama fortoner sig mere og mere.

/ritzau/DPA

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip