Avisledere om valg: Nu er det lige op over

Skrevet af admin

27/05/2015

Dagens topnyheder

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er på nippet til at forløse spændingen og udskrive valg.

Det mener flere af de landsdækkende aviser og de politiske kommentatorer, efter at regeringen tirsdag præsenterede planen "Danmark på sikker vej".

Alle de politiske eksperter er enige om, at udspillet på velfærdsområdet er endnu et oplæg til valget.

Ifølge Jyllands-Posten er det "ved at være ret enerverende at være vidne til denne valgkamp, som alligevel ikke er en rigtig valgkamp".

- Bliver det i dag? Onsdag den 27. maj? Lad os håbe det, for mummespillet er ved at være anstrengende at være vidne til, hedder det i avisens leder.

Avisens politiske redaktør, Christine Cordsen, skriver samtidig i en analyse, at "fem måneders opvarmning til valget kulminerede" med velfærdsplanen, der har blæst "den sidste rest af tvivl væk fra Christiansborgs gange".

- Nu kommer valget, lyder det skråsikkert.

Thomas Larsen skriver i en analyse i Berlingske, at Thorning-Schmidt "satser hele butikken på at kunne vinde valget på baggrund af nye løfter om velfærd".

- Og hvornår kommer valget så? Meget snart, slutter analysen.

På lederpladsen tvivler Berlingske på, at tirsdagens udspil er nok til at sikre Thorning-Schmidt endnu en periode som statsminister. Vælgerne har ikke glemt "de mange uopfyldte løfter", som S og SF kom med op til valget i 2011.

- Denne gang er løfterne mindre konkrete, men til gengæld bliver der brug for et rigtigt stort mirakel, hvis vælgerne skal hoppe på Helle Thornings-Schmidts limpind en gang til, mener Berlingske.

Politiken konstaterer i sin leder, at "valget er bogstaveligt talt på trapperne. Med udspillet har regeringen lige banket på døren", mens Børsen mener, at Thorning-Schmidt bør trykke på valgknappen nu.

- Hellere i dag end i morgen. Ventetid er blevet spildtid. Der er brug for en afklaring, så vi igen kan få gang i reformerne, skriver avisen i sin leder.

/ritzau/