Axelsen: Jeg pakker Lin Dan sammen

21-8 og 21-7. Cifrene i sig selv er vanvittige, men at det er sejrscifrene over en af badmintonsportens største nogensinde, kineseren Lin Dan, er decideret uhørt.

Viktor Axelsen spillede sig fredag i semifinalen ved Denmark Open ved at skille den femdobbelte verdensmester og dobbelte OL-guldvinder fuldstændig ad i kvartfinalen.

- Uden tvivl største sejr over Lin Dan af nogen som helst. Ikke blot danskere. Sindssyg sejr, skriver landsmanden Hans Kristian-Vittinghus på Twitter.

Og Viktor Axelsen havde da også selv svært ved at finde ord efter den historiske triumf.

- Jeg ved heller ikke lige, hvad jeg skal sige. Jeg er bare pisse glad for min præstation. Undskyld jeg bander, lyder det fra den 21-årige dansker.

På godt en halv time blev Lin Dan spillet baglæns ud af Odense Idrætshal af en dansk spiller på et sjældent set niveau.

- Lin Dan vil nok også sige, at han ikke ramte sit topniveau, men samtidig skal der også noget til for at pakke ham sammen, som jeg gjorde. Jeg er glad for, at jeg ramte mit topniveau, og jeg er glad for, at jeg holdt ved hele vejen, siger Axelsen.

- Det tager jeg med fra kampen og selvfølgelig en masse selvtillid.

I semifinalen venter verdens for tiden bedste spiller i skikkelse af verdensmester og verdensetter Chen Long, men kan Axelsen holde samme niveau som i kampen mod Lin Dan, har han bestemt en chance.

/ritzau/

Dagens Gossip