Axelsen sørger for nok en danskerfinale ved EM

Viktor Axelsen er klar til EM-finalen i badminton efter semifinalesejr over tyskeren Marc Zwiebler på 21-10 og 23-21.

Dermed bliver også finalen i herresingle et rent dansk anliggende, da Jan Ø. Jørgensen tidligere lørdag bookede en plads i finalen.

Også i herredouble og mixeddouble bliver det med danskere på begge sider af nettet i finalen.

Axelsen startede tungt mod Zwiebler og kom bagud 1-4, men herfra dominerede den andenseedede dansker resten af sættet, som blev sikret med 21-10.

Tyskeren kom bedre med efter sidebyttet, og ved det korte ophold midtvejs var Zwiebler foran med 11-9.

Axelsen kom også bagud med 15-18, førend han fik hanket op i sig selv og fik kontakt ved 19-19.

Der skulle dog tre matchbolde til, førend sejren blev sikret med 23-21 i sættet.

I herredouble levede Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding op til favoritværdigheden i semifinalen mod et engelsk par, som blev slået med 21-19 og 21-14.

De to skal i finalen op mod landsmændene Kim Astrup og Anders Skaarup, som sendte de topseedede russiske All England-mestre Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov ud.

Efter en flot dansk præstation i en tæt kamp var det dog en skade, som afgjorde sagerne.

Ved 16-16 i tredje sæt faldt Sozonov til jorden, og det lignede en slem skade i akillessenen, som dermed også betød, at russerne måtte trække sig.

I damedouble bliver Danmark repræsenteret i finalen ved favoritterne Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, som problemfrit vandt semifinalen mod Samantha Barning og Iris Tabeling fra Holland med 21-9, 21-13.

De skal i finalen møde det andenseedede par Eefje Muskens og Selea Piek, ligeledes fra Holland. De stærke hollændere besejrede danskerne Maiken Fruergaard og Sara Thygesen med to gange 21-17 i den anden semifinale.

I damesingle bliver det en finale uden dansk deltagelse.

/ritzau/

Dagens Gossip