Axelsen viser klassen mod sydkoreaner med gummiben

Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen var fredag morgen i store problemer mod sydkoreaneren Lee Dong Keun ved Super Series-turneringen Japan Open.

Den syvendeseedede dansker viste dog god moral og vandt kvartfinalen 23-21, 21-17 efter en seværdig og underholdende kamp, der varede 52 minutter.

Axelsen fulgte i første sæt med til 13-13, men kom derefter bagud med 15-19 efter flere dumme fejl og dårlige server i slutningen af første sæt.

Det lignede et tabt dansk sæt, men så skete der noget. Med kølighed, varieret spil og held vandt Axelsen fire bolde i træk og udlignede til 19-19.

Sydkoreaneren tilspillede sig dog to sætbolde ved stillingerne 20-19 og 21-20, men Axelsen afværgede dem begge og vandt omsider sættet med 23-21.

Axelsen kørte videre på bølgen og kom foran med 9-6 i andet sæt, men igen viste sydkoreaneren fighterevner og udlignede til 9-9.

Med sin femte vundne bold i træk kom Lee Dong Keun også foran 11-9, og Axelsen fik lov at arbejde hårdt for sejren.

Axelsen udlignede til 11-11, men kom lidt senere bagud 12-13. Med en række gode smasher bragte Axelsen sig dog i spidsen med 18-13.

Trods flere reduceringer fra sydkoreaneren snuppede Axelsen sætsejren og dermed pladsen i semifinalen i overlegen stil til slut.

Den fjerdeseedede damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl vandt tidligere fredag kvartfinalen 21-19, 21-17 over det sjetteseedede indonesiske par Nitya Maheswan og Greysia Polii.

Christinna Pedersen gik senere også videre til semifinalen i mixeddouble med makkeren Joachim Fischer Nielsen.

Det femteseedede danske par vandt overraskende 21-16, 21-12 over de fjerdeseedede kinesere efter 41 minutters spil. Så det var en god dansk badmintondag i Tokyo.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip