Azarenka besejrer Serena Williams i Indian Wells-finale

20/03/2016

Med en sejr i to sæt over Serena Williams vandt Victoria Azarenka søndag WTA-turneringen i Indian Wells.

Hviderusseren vandt overbevisende begge sæt 6-4, og kunne efter halvanden times spil løfte trofæet som vinder af turneringen.

Den tidligere verdensetter har vundet turneringen én gang tidligere. Med sejren kommer Azarenka op på 19 singletitler.

Azarenka virkede friskere end sin amerikanske modstander. Williams, der ligger nummer et på verdensranglisten, virkede derimod tung og lavede mange uprovokerede fejl.

Sejren bringer Azarenka tilbage i top-10 på verdensranglisten. For et år siden var hun blot nummer 38 på WTAs verdensrangliste, og inden årets turnering var hun placeret som nummer 15.

Turneringen i Indian Wells er blandt tennissportens største i laget under de fire grandslamturneringer.

Serena Williams boykottede sammen med sin søster turneringen fra 2001, efter tilskuerne havde buhet af Serena i finalen.

De rettede også mishagsytringer mod Venus Williams og søskendeparrets fader, Richard Williams, da de to dukkede op for at overvære finaleopgøret.

Richard Williams har hævdet, at der blev rettet racistiske ytringer mod dem.

Serena droppede sin boykot af turneringen for et år siden. Hun blev budt velkommen tilbage med en 57 sekunder lang klapsalve. Venus vendte for første gang tilbage til turneringen i år.