To bådulykker i aftes: Måtte fiske mange op af vandet

Adskillige personer måtte reddes op af vandet efter to ulykker i Københavns Havn fredag aften.

Ulykkerne skete med ganske kort mellemrum omkring klokken 23.30, og politi og brandvæsen var hurtigt talstærkt til stede på vandet.

I den ene ulykke kom fire personer til skade, og flere andre faldt i vandet, da en speedbåd sejlede ind i en stensætning ved Trekroner og kæntrede.

I alt var 12 personer til stede i båden, og de måtte reddes op af vandet af en marinehjemmeværnsbåd, fortæller indsatsleder ved brandvæsnet Ove Holm Jensen.

- Tre personer er blevet kørt til traumecentre på Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital. Deres tilstand er stabil. De kommer ind på traume, fordi de har smerter i ryg og nakke, siger han og tilføjer, at også en fjerde person måtte indlægges.

De resterende otte personer blev kørt med bus til et hospital. Men det skyldes udelukkende, at de var blevet kolde efter opholdet i vandet, siger indsatslederen.

I den anden ulykke sejlede en havnebus ind i en mindre båd med fire personer ud for Mærsk-hovedsædet på Toldboden. Alle fire faldt over bord og blev hjulpet op af havnebussen.

- De er ikke kommet andet til, end at de fryser, siger Ove Holm Jensen.

I forvejen var der masser af redningspersonale til stede på Refshaleøen, hvor gadefesten Distortion holdt til fredag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip