Baastrup om Christiania-mail: Ikke en fejlinformering

Tidligere formand for Folketingets Retsudvalg Anne Baastrup (SF) mener ikke, at hun fejlinformerede Folketinget, selvom hun i februar 2012 ikke fortalte hele sandheden om årsagen til, at retsudvalgets besøg på Christiania måtte udskydes.

Forinden havde justitsminister Morten Bødskov (S) orienteret hende om et skærpet trusselsbillede omkring besøget. Men retsudvalget fik i stedet den forklaring, at besøget var udskudt, fordi daværende politidirektør i København Johan Reimann var forhindret i at deltage i et forudgående møde.

- Jeg definerer det ikke som en fejlinformering. Jeg definerer det som et forsøg på at beskytte politiets kilder.

- Jeg synes ikke, at jeg som folkevalgt overhovedet er berettiget til at viderebringe oplysninger, når jeg får besked af landets justitsminister om, at det er en meget dårlig idé af hensyn til politiets arbejde, siger Anne Baastrup til pol.dk.

Anne Baastrup tilføjer, at hun ikke anser sagen for at være så alvorlig.

- For mig at se var det bare et besøg på Christiania, som bare kunne komme på et senere tidspunkt, siger hun til pol.dk.

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, tager det derimod meget alvorligt, at Morten Bødskov tilsyneladende har medvirket til noget, som i deres optik nærmer sig vildledning af Folketinget.

Enhedslisten vil afvente et samråd med justitsministeren, inden partiet afgør, om man fortsat har tillid til ham.

Morten Bødskov har forklaret, at han gjorde det eneste ansvarlige i situationen, og at det kunne kompromittere PET's kilder og deres efterretninger, hvis oplysningerne om sikkerhedstruslen blev viderebragt til retsudvalget.

Samtidig siger han, at det var Anne Baastrup, som besluttede at udskyde besøget på Christiania, efter at han havde givet hende en orientering om sikkerhedsudfordringen.

- Anne Baastrup bliver fortalt, at der er et skærpet trusselsbillede, og at politiet og Politiets Efterretningstjeneste er meget bekymret. På den baggrund vurderer hun, efter at vi har haft den drøftelse, at det rigtige er ikke at gennemføre besøget, siger Bødskov.

 

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip