Baby-boom: Så mange babyer kommer der til sommer

Sommeren bliver fyldt med struttende maver.

Sædvanligvis er netop denne årstid højsæson for fødsler. Men i 2016 ser antallet af børn ud til at stige mere end normalt, skriver Politiken.

På landsplan vil der i juni, juli og august komme over 1200 flere børn til verden, end der gjorde i de samme måneder sidste år. Det giver over 16.200 sommerbabyer i 2016.

Det viser en undersøgelse foretaget af Politiken Research, som har indhentet fødselsprognoser baseret på terminsdato fra samtlige landets 21 fødeafdelinger.

En af de fødeafdelinger, der oplever en markant stigning i fødsler, er afdelingen Herning/Holstebro under Hospitalsenheden Vest.

Her forventes 14 procent flere babyer i sommermånederne i år sammenlignet med sidste år. Alene i august er der en stigning på knap 25 procent.

- Jeg har aldrig oplevet et lignende boom i min tid som jordemor. Normalt er der flere fødsler om sommeren end om vinteren, men en så stor stigning er helt vildt, siger chefjordemoder Ann Fogsgaard, der har været jordemor i 33 år, til Politiken.

Den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at der i årets første kvartal er blevet født knap 1000 flere babyer, end der blev født i samme kvartal sidste år.

Hvis udviklingen fortsætter året ud, hvad meget altså tyder på, rammer vi over 60.000 fødsler for første gang i flere år.

Stigningen kommer efter et lavpunkt i nyere tid, hvor Danmark med 55.873 nyfødte i 2013 var nede på det laveste fødselstal siden 1987.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip