Baby dræbt i sammenstød: 28-årig skal 20 dage i fængsel

En 28-årig polsk mand er i dag blevet idømt 20 dages fængsel og en bøde på 9.500 kroner efter en ulykke, der kostede en 10 måneder gammel pige livet. Det skriver BT.

Den forfærdelige ulykke skete ved 20-tiden søndag den 24. februar ved Hanstholm. Her kom en 22-årige kvinde intetanende kørende ad Hanstholmvej med datteren Nicoline i bilen.

Pludselig blev bilen ramt af en modkørende bil, som ikke nåede at trække ind efter en overhaling. I den modkørende bil sad to polske mænd på 56 og 26 år. De blev begge dræbt ved sammenstødet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

Den 28-årige mand, som i dag blev dømt, var kørende i en anden bil. Han var tiltalt for at have kørt om kap med kammeraterne. De to biler lå og overhalede hinanden med mindst 110 kilometer i timen på strækningen, hvor man må køre 80. Efter ulykken stak den 28-årig af fra stedet.

Anklageren mente, at den polske mand havde et medansvar for ulykken og ville have ham idømt 10 måneders fængsel.

Men dommeren var ikke enig.

- Vi mener ikke, tiltalte kan gøres ansvarlig for spædbarnets død og de meget alvorlige kvæstelser, som moderen pådrog sig. Tiltalte bliver dog dømt for at køre med for høj hastighed og for at have foretaget uforsvarlig overhaling, samt for, at han ikke standsede op. Det mener vi, han burde have gjort. Han straffes med fængsel i 20 dage og skal betale en bøde på 9.500 kroner, lød det fra dommer Niels Bjerre ifølge BT.

Den unge mor blev alvorligt kvæstet ved ulykken. Hun fik blandt andet knust sit højre ben, smadret venstre hofteskål, en rift på milten, knust armen og brud på rygsøjlen.

Dagens Gossip