Baby født i Indien med et halvt hoved og store udstående øjne

Tirsdag blev en baby født i Indien i den nordlige region Uttar Pradesh, hvilket i sig selv ikke er opsigtsigtsvækkende i det folkerige land. 

Men denne baby blev hurtigt udråbt til en 'mirakelbaby', fordi hun blev født med et halvt hoved og store udstående øjne. 

32-årige Savita Rani havde tidligere født tre sunde og raske børn, og denne gang var fødslen også naturlig, men hun og fødselshjælperne fik sig noget af et chok, da den lille pige kom ud. 

Og kort tid efter begyndte rygtet at gå i området, om at en helt speciel baby var kommet til verden, hvilket fik en stor gruppe mennesker til at samle sig ude foran hospitalet i håb om at få et glimt af babyen, som blev betragtet som et mirakel. 

To dage efter fødslen afgik den lille pige dog ved døden, efter hun fik hjerteproblemer. 

Gynækologen Kusum Lata betegner det som et mirakel, at moderen overlevde fødslen, og at den lille pige holdt sig i live i to dage. Han peger på problemer med kosten, som værende årsag til den særegne deformitet. 

- Komplikationerne skyldes forkerte og uregelmæssige spisevaner under graviditeten, siger Kusum Lata, og mener fødslen bør få flere kvinder til at få foretaget opfølgende undersøgelser under graviditeten. 

- Dette er grunden til, vi råder gravide kvinder til at komme til regelmæssige undersøgelser, så vi kan vejlede moderen og undgår fødsler, hvor barnet har sådanne abnormaliteter, siger han, ifølge Daily Mail. 

Barnets hjerne havde angiveligt ikke udviklet sig ordentligt i maven, men hun blev holdt i live af sit velfungerende hjerte. 

- Barnets øjne var så store, at de allerede var åbne, da hun blev født, fordi hendes hoved ikke var ordentligt udviklet, siger Kusum Lata. 

- Hun havde ikke normale bevægelser, som andre spædbørn, og hun græd ikke og bevægede sig ikke, siger han om den lille baby, der altså kun overlevede i to døgn. 

Men fødslen var ikke kun hård for den lille pige. Hendes mor mistede meget væske og blod under fødslen, og hun var en overgang i livsfare. 

 

Dagens Gossip