Baby giver britisk kongefamilie medvind

»Fødslen betyder, at der kommer en positiv nyhed i den britiske kongefamilie. For første gang i lang tid får vi en familieforøgelse, og det er i den grad tiltrængt, fordi der har været så mange skandaler i slutningen af 1990erne og begyndelsen af 00erne,« siger han og uddyber:

»William og Kate er meget vigtige personer. Det er i høj grad dem, der har bragt populariteten tilbage til det britiske kongehus, og deres popularitet har haft en afsmittende effekt på de ældre generationer i kongefamilien. Populariteten vil stige yderligere, når der begynder at komme børn i familien«.

Lars Hovbakke Sørensen mener, at en del af forklaringen på William og Kates popularitet er, at de har formået at forny kongehuset, samtidig med at de holder fast i de traditioner, der knytter sig til familien. Han forventer, at en af de traditioner, der holdes i hævd, er tidspunktet for afsløringen af babyens navn.

»Der er tradition for, at forældreparret kommer med en udmelding om navnet få dage efter fødslen. Der skal vi ikke vente til barnedåben,« siger Lars Hovbakke Sørensen.

Han er spændt på at se, hvordan William og Kate håndterer pressens interesse for deres lille dreng. William har ifølge Lars Hovbakke Sørensen et noget anstrengt forhold til den britiske presse, der i vide krede anses som en medvirkende årsag til hans mors død i 1997. Sidste år tog paparazzifotografer billeder af en topløs Kate, og det gjorde selvsagt ikke Williams forhold til pressen bedre.

»De står i et dilemma. Alle erfaringer fra andre europæiske kongehuse viser, at noget af det, der er med til at gøre kongehusene populære, er åbenhed og at man lader pressen komme tæt på. Det bliver spændende at se, om William vil tage mest hensyn til de europæiske erfaringer, der tilsiger åbenhed, eller om han mere tager hensyn til sine egne lidt triste erfaringer med pressen,« siger Lars Hovbakke Sørensen.

»Jeg tror, det bliver et kompromis. At der ikke bliver ligeså meget åbenhed, som vi ser hos vores egen kongefamilie, men at der vil være meget mere åbenhed, end man har set i de foregående generationer i det britiske kongehus,« siger han.

Dagens Gossip