Per Bäckman klar til sit sidste job

Per Bäckman er for femte og sidste gang til VM som landstræner for Danmark, og skal han med tre ord beskrive sit job, er han ikke i tvivl. Svaret kommer prompte: - Jeg elsker det.

Det er altid vemodigt at sige farvel, men den 62-årige coach har siden det fatale kiks i OL-kvalen i februar vænnet sig til tanken, at alt har en ende.

- Danmark er mit sidste job. De fem år har været nogle af mine bedste i sporten. Jeg vil savne de danske spillere. Vi har været som en lille familie, siger han.

- Når VM er slut, rejser jeg med min kone, Anne, på en lang ferie til Dubrovnik. Og bagefter? Nyde livet i Västerås og involvere mig lidt i foreningslivet på et lavere plan, måske træne et drengehold.

Med sejrene i 2010 i Tyskland over Finland, USA og Slovakiet og kvalifikationen til kvartfinalen mod Tre Kronor skriver Per Bäckman sig ind i historien som dansk ishockeys mest succesrige landstræner. En vindertype og et følelsesmenneske med stor passion for hockeyen og blink i øjet.

- Han er den bedste coach, vi har haft. Han ser mulighederne under en kamp og handler hurtigt, siger kaptajnen Morten Green.

- Per er åben og ærlig, og du er aldrig i tvivl om, hvor du har ham. Vi har været utrolig glade for ham og vil gøre alt, hvad vi kan, for at han skal få et godt minde med hjem fra sit sidste VM.

Per Bäckman havde fredag spillerne på isen i Globen inden kampen lørdag kl. 16.15 mod Canada. De eneste, der manglede, var NHL-spillerne Mikkel Bødker og Philip Larsen.

Mikkel Bødker dukkede op fredag aften fra Arizona og går ind i førstekæden med Julian Jakobsen og Mads Christensen, og dermed genopstår den bedste kæde fra Bratislava i 2011.

Philip Larsen er først med søndag aften mod Norge, og det betyder, at Per Bäckman spiller med syv backer mod canadierne.

Om han starter med Patrick Galbraith eller Simon Nielsen på mål er en velbevaret hemmelighed indtil træningen lørdag formiddag, men de deler de første to kampe, og den bedste står i nøglematchen på tirsdag mod Slovenien.

- Uanset at Canada kommer med ene NHL-spillere, satser vi stenhårdt. Og vi går ind i alle kampe med fuld satsning. Vi sparer os ikke i nogen matcher. Vi har før vist, at vi kan være med mod de store. Vi skal udnytte, at canadierne kommer direkte fra NHL og ikke har spillet sammen, siger Per Bäckman.

- Mange at vore spillere var ikke i form i OL-kvalen, men det er de nu. Jeg har en god følelse.

På spørgsmålet om succeskriteriet for landsholdet siger han uden tøven:

- Overlevelse.

Fire spillere får VM-debut: Brødrene Oliver og Markus Lauridsen, Rasmus Nielsen og Patrick Bjorkstrand.

 

 

 

Dagens Gossip