Bäckmans efterfølger bliver svensker

Landstræner Per Bäckmans efterfølger kommer også fra hinsidan, og han bliver DIUs ottende svenske landstræner siden 1970.

- Det ser ud til at blive en svensker. Vi har mærket stor svensk interesse, og den bliver næppe mindre efter fornemme Danmarks VM-præstation i Globen, siger sportschef Ulrik Larsen til sporten.dk

- Vi har ikke låst os fast på nogen bestemt svensk coach. Vi venter og ser, hvad der sker de kommende uger. Der er allerede flere gode emner, der er interesseret i jobbet.

At DIU fortsætter i det succesrige svenske spor efter Jim Brithén, Mikael Lundström og Per Bäckman hilses velkommen af spillerne.

- Det er det eneste rigtige. Den svenske stil og mentalitet ligger godt til os, og svenske toptrænere er i international klasse. Man ved, hvad man får, siger kaptajnen Morten Green.

Efter Per Bäckman og assistant coach Tomas Jonssons afskedskamp mod Tre Kronor holdt Morten Green en flot tale for de to populære og respekterede coaches i omklædningsrummet og overrakte dem en meget speciel gave.

De fik hver en indrammet landsholdstrøje med deres navn og nummer (Bäckman med nr. 5 og Jonsson med nr. 2) og med alle spillernes autografer.

- Det var meget følelsesladet med tårer i øjnene, siger Morten Green.

Det danske VM-hold rejste hjem onsdag middag, og næste opgave for DIU i Stockholm bliver at overtale de andre lande til, at København og Riga skal have VM i 2017 i kampen med konstellationen Köln-Paris.

Er manden bag landsholdet i Danmarks 12. VM næste år i Minsk svensker, får de to ældste juniorlandshold, U18 og U20, danske trænere.

Martin Struzinski afløser Morten Hagen på U18 og får spilleren med landskamprekorden, Jesper Damgaard, som hjælpetræner.

Som landstræner for U20 i stedet for Brad Gratton, der har valgt at koncentrere sig om Rødovre Mighty Bulls, er Olaf Eller klar til et comeback.

- Jeg skal tale med Olaf igen under VM, siger en optimistisk Ulrik Larsen.

Dagens Gossip