Badeanstalt vinder stor konkurrence

Et forslag om at opføre en moderne badeanstalt på Kolding Fjord er den ene af fire vindere i Danmarks Radios store konkurrence ’Byg det op’. Det blev afsløret i dag. Dermed kan borgerne se frem til at få en badeanstalt på Kolding Fjord, hvor der skal være plads til mange forskellige aktiviteter både i, på og ved fjorden.

Det er blandt andet tanken at opføre et hus for enden af en badebro i Strandhuse, som skal udgøre de inspirerende rammer for alt fra vinterbaderne, naturskolen og spejderne til roklubben og borgere i alle aldre, der har lyst til at deltage i de mange forskelligartede kulturelle arrangementer, man kunne forestille sig på dette sted.

Vision i praksis

Borgmester Jørn Pedersen glæder sig over, at forslaget fra Kolding har vundet konkurrencen.

- I Kolding har vi en vision: Vi designer livet. Ved hjælp af design og designtænkning skal vi skabe udvikling og vækst. I den forbindelse er det dejligt at opleve, hvordan borgerne selv er med til at gennem deres ideer og initiativer at designe de rammer, som er med til at skabe det gode liv, siger Jørn Pedersen.

Tilladelser skal på plads

Nu hvor projektet har vundet, er det om for alvor at trække i arbejdstøjet, for projektet skal være realiseret i slutningen af september 2013. Inden badeanstalten kan blive til virkelighed, er der for eksempel en række formelle tilladelser, som skal på plads.

- Vi har allerede tidligere haft følere ude hos forskellige interessenter og fået positive tilbagemeldinger, så vi er optimister, siger Miljøchef i Kolding Kommune Bent Jensen Mouboe, og fortsætter:

- Nu skal vi have fat i det konkrete projekt og have aftalt det videre forløb.

Badeanstalt-projektet får som vinder af konkurrencen stillet en arkitekt til rådighed, som skal give badeanstalten form. Der bliver desuden stillet en byggerådgiver til rådighed og økonomisk støtte på op til 1,5 millioner. Kolding Kommune har tidligere tilkendegivet, at man ønsker at bakke vinderforslaget op økonomisk.

Den støtte skal nu vedtages politisk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip