Badegæster indtager igen stranden i Nice efter angreb

Skrevet af admin

16/07/2016

Dagens topnyheder

Hegnene, som har afspærret strandpromenaden i den franske by Nice, er lørdag formiddag ved at blive fjernet.

Turister i bare maver og håndklæder under armen er på vej til stranden, og gaden er igen befærdet af biler og cyklister.

Langs den knap to kilometer lange strækning på Promenade des Anglais, som en lastbil nåede at køre ned ad torsdag aften, ligger bamser, breve og blomster, som dukker sig bedrøvet i sommervarmen.

Mindst 84 er indtil videre bekræftet døde, mens 202 er kvæstede, heraf 52 alvorligt, da den lange hvide lastbil pløjede igennem den menneskefyldte havnepromenade i Nice.

Men livet skal gå videre, og caféen Pinnochio på Promenade de Angalis har igen rullet de gule markiser ud og serverer kaffe og is for turisterne.

Men for caféens ejer, Nicolas Fratini, vil den lange strandpromenade aldrig blive det samme.

- Udsigten er den samme, men den er alligevel så forandret. Det er meget svært i dag, fordi jeg tænker tilbage på alle de døde mennesker, som lå lige her ude foran, siger Nicolas Fratini og peger ud mod vejen.

Både politiet og militæret er ikke længere meget synlige i gadebilledet, men holder øje på afstand.

- Jeg var overhovedet ikke i tvivl om, at jeg skulle åbne. Folk er også glade og nyder solen, men alt er alligevel anderledes, fortæller han.

Angrebet skete torsdag aften, da hundredvis af mennesker var samlet for at se fyrværkeri og fejre Frankrigs nationaldag.

Islamisk Stat (IS) har lørdag formiddag taget skylden for angrebet, skriver gruppens tilknyttede nyhedsbureau, Amaq, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge en kilde i det franske retsvæsen har fransk politi i en razzia i Nice lørdag morgen anholdt tre mænd, der mistænkes for at have en tilknytning til gerningsmanden bag lastbilangrebet. En fjerde mand blev anholdt fredag, skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/