Badminton: Danske herrer er klar til EM-semifinale

Skrevet af admin

19/02/2016

Mest læste i dag

Det danske herrelandshold i badminton er klar til semifinalen ved EM for hold efter en sikker kvartfinalesejr over værtsnationen Rusland i Kazan.

Godt nok tabte herredoublen med Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen i to sæt til den stærke russiske double med Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov, men det kunne ikke rokke ved udfaldet.

Jan Ø. Jørgensen havde i overbevisende stil bragt Danmark på 1-0 inden nederlaget i doublen, og da Viktor Axelsen ligesom sin herresinglekollega tog en sikker sejr, kunne det hele blive afgjort før tid i opgøret over maksimalt fem kampe.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen levede op til favoritværdigheden i anden herredouble med sejr i to sæt, og dermed var Danmark klar til semifinalen med 3-1.

Den femte kamp mellem Emil Holst og Denis Grachev blev ikke spillet, da opgøret var afgjort.

De danske herrer er storfavoritter til at tage EM-guldet, og indtil videre har der heller ikke været nogen slinger i valsen med lutter danske sejre.

Der var ingen slinger i valsen fra de danske damer, og billetten til semifinalen kom for deres vedkommende i hus med en sikker 3-0 sejr over Finland.

Line Kjærsfeldt vandt i tre sæt over Nanna Vainio, Anna Thea Madsen i to sæt over Airi Mikkela og Mette Poulsen i to sæt over Sonja Pekkol.

I semifinalen lørdag venter enten Rusland eller Tyskland.

/ritzau/