Badminton-trekløver er klar til OL

Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse har udtaget badmintonspillerne Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer til OL i Rio.

Udtagelsen sker på baggrund af en indstilling fra Badminton Danmark, meddeler Danmarks Idrætsforbund (DIF) mandag.

De tre spillere skal tilsammen repræsentere Danmark i damedouble og mixeddouble.

Christinna Pedersen udgør sammen med Kamilla Rytter Juhl damedoublen. Pedersen indgår også i den anden konstellation. Sammen med Joachim Fischer udgør hun nemlig den danske mixeddouble.

Udtagelsen af herredoublen følger først senere.

Konstellationen Mathias Boe og Carsten Mogensen har via en ottendeplads på verdensranglisten sikret Danmark en nationsplads i herredouble. Om de to skal repræsentere Danmark ved OL, er dog endnu uvist.

Carsten Mogensen fik tilbage i februar en hjerneblødning. Først for nylig er han vendt tilbage. Badmintonforbundet tager sig derfor lidt ekstra tid, inden det indstiller, hvem der skal have den danske plads i herredouble, skriver DIF.

Damedoublen ligger nummer fem på verdensranglisten. For fire år siden nåede den til kvartfinalen ved OL i London.

Mixeddoublen er verdens nummer fire og har en OL-bronze at forsvare. Og Christinna Pedersen/Joachim Fischer blev tidligere i år nummer to i den traditionsrige All England-turnering.

Christinna Pedersen glæder sig til at forsvare medaljen og opleve OL-stemningen igen. Ved OL i London for fire år siden var hun debutant.

- Den stemning, der er i atletbyen, finder man ingen andre steder. Vi er selvfølgelig en badmintongruppe, men vi hører også sammen med alle Danmarks atleter.

- Jeg kan allerede mærke, at jeg får sommerfugle i maven. Men nu har jeg prøvet det en gang før og hviler derfor mere i mig selv. Jeg føler mig helt vild klar til OL, siger Christinna Pedersen i pressemeddelelsen fra DIF.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip