Badmintondronningen Tine Baun stopper

Den dobbelte All England-mester i badminton Tine Baun indstiller karrieren i marts næste år, når hun har spillet ved den traditionsrige turnering i Birmingham.

- Det har ikke været en let beslutning at tage. Der har været mange tårer, og der har været tænkt meget frem og tilbage, men det er det rigtige. Jeg er glad, og jeg glæder mig til det nye liv, jeg skal til at starte, siger Tine Baun i en pressemeddelelse.

Tine Baun vandt All England i damesingle i både 2008 og 2010.

I 2010 vandt hun bronze ved VM, og ved sommerens OL i London nåede hun frem til kvartfinalen.

- Jeg synes, at jeg er lykkedes med det, jeg har lavet. Det er med stolthed, at jeg kan se tilbage på det, jeg har leveret.

- Jeg har et CV, der tæller mange store sejre. Jeg har trodset mange, og jeg har måske også nået mere, end jeg selv havde drømt om, siger Tine Baun.

Den i dag 33-årige spiller havde i en del år svært ved at udfylde det tomrum, der opstod, da den daværende danske badmintondronning Camilla Martin i 2004 indstillede karrieren.

I efteråret 2007 kom Tine Bauns gennembrud imidlertid, da hun besejrede en række stærke kinesere på vej mod sejren i Japan Open.

Den turnering blev startskuddet til adskillige store sejre, også ved de stærkt besatte Super Series-turneringer i Asien.

- Jeg er stolt af, at jeg ikke er kommet sovende til mine sejre. Jeg har slået fem kinesere i træk for at vinde, og det har været med til at gøre min karriere til det, den er.

- Jeg husker tydeligt, at den tidligere landstræner Steen Pedersen engang sagde: "Den grimme ælling er blevet til en svane". Det står meget, meget tydeligt, siger Tine Baun.

Hun spiller i dag sin første kamp ved Denmark Open i Odense.

 

Dagens Gossip