Badmintonklubber søger alternativ for aflyst DM-finale

Skrevet af admin

30/03/2016

Mest læste i dag

Måske kan danske badmintontilskuere alligevel se frem til en afvikling af DM-finalen for hold, som blev aflyst to dage inden den planlagte spilledag Skærtorsdag.

I hvert fald arbejder de to finalehold, Team Skælskør-Slagelse og Skovshoved, på at afvikle en alternativ finale, efter forbundet aflyste den oprindelige finale som følge af balladen om, hvorvidt Skovshoved måtte bruge Christinna Pedersen eller ej.

Team Skælskør-Slagelses formand, Michael Stage, kalder det over for DR Sporten en katastrofe, hvis kampen ikke bliver spillet.

- Finalen i badmintonligaen er den største begivenhed for mange af os i badmintonverdenen. Derfor kan vi ikke acceptere, at sådan en kamp ikke bliver spillet, siger han til DR.

Om kampen så får status af at være officiel, betyder mindre for parterne.

- Det er op til Badminton Danmark, om de vil dele en pokal ud til vinderen af kampen. Vil de ikke det, er der ikke noget at gøre ved det, siger Michael Stage.

Klubberne håber på at kunne afvikle finalen i starten af maj, da det passer bedst ind i spillernes øvrige turneringsprogram.

Balladen tog fart, da Team Skælskør-Slagelse protesterede mod, at Skovshoved ville benytte Christinna Pedersen i finalen.

Hun måtte ifølge forbundets regler ikke stille op i DM-finalen, fordi hun i denne sæson har deltaget i mere end én klubturnering uden for Europa.

Skovshoved insisterede på at bruge Christinna Pedersen, da klubben mente, at Badminton Danmark havde givet hende dispensation til at deltage i to klubturneringer uden for Europa - i Malaysia og Indien.

Tvisten affødte et krisemøde mellem forbundet og de to klubber, men man fandt ikke frem til en løsning.

/ritzau/