Bænket Ankersen nærmer sig Champions League

20/08/2014

Muligheden for at spille i Champions League var en af de tungeste årsager til, at landsholdsbacken Peter Ankersen har skiftet Esbjerg ud med Red Bull Salzburg, og efter tirsdagens playoff-kamp mod Malmö er vestjyden tættere på at få sit ønske opfyldt.

Den hårdt satsende østrigske klub må dog ærgre sig over kun at vinde med 2-1 over de svenske mestre efter en kamp, som Salzburg dominerede totalt.

Emil Forsberg udnyttede i den ordinære spilletid et koks mellem Salzburgs målmand Peter Gulacsi og forsvareren Ramalho og tændte svenskernes håb før returkampen.

Med Peter Ankersen på bænken have Salzburg ellers vist sig en klasse bedre end Malmö i stort set hele kampen, og det hele kunne have været afgjort længe inden Forsbergs reducering.

Den fremrykkede forsvarer Franz Schiemer bragte østrigerne i front, da han efter roderi i det skånske forsvar sendte bolden ind bag Malmös danske målmand, Robin Olsen.

Scoringen blev startskuddet til østrigsk dominans, og holdet ramte træværket to gange før pausen.

Kort inde i anden halvleg gik det dog galt for svenskerne, der måtte se Salzburgs spanske målsluger Jonatan Soriano score til 2-0 på et direkte frispark, som Robin Olsen var medskyldig i med et satset udkast.

Efterfølgende diskede danskeren dog op med vigtige redninger i en mere og mere ensidig kamp, som Red Bull Salzburg kunne have vundet stort.

Nu er der fortsat et skånsk håb om at narre Ankersen og hans østrigske venner i returkampen næste onsdag.