Bænket Højbjerg fokuserer på finale mod Serbien

Pierre-Emile Højbjerg kom ikke på banen, da det danske U21-landshold i fodbold lørdag tabte klart med 0-3 til Tyskland ved U21-EM.

Bayern München-spilleren så hele kampen fra bænken i Eden Arena, selvom landstræner Jess Thorup egentlig havde planlagt at skifte ham ind i anden halvleg.

Tysklands to hurtige scoringer til 2-0 og 3-0 tidligt i anden halvleg spolerede den plan.

- Vi står ikke og jubler, men vi har en finale på tirsdag, og den må vi tage, siger Pierre-Emile Højbjerg efter kampen i Prag.

Danmark er sikker på at gå videre til semifinalen, hvis det bliver til sejr over Serbien i den sidste gruppekamp, og også uafgjort kan vise sig at være nok.

Han accepterer, at han ikke kom på banen, selv om han gerne ville have været med.

- Beslutningen blev truffet i samråd med Jess. Han er træneren, der er ham, der sætter holdet, og vi blev enige om, at det var sådan, det var.

- Jeg vil gerne spille hver gang. Om vi så spiller fem dage i træk, så vil jeg spille hver gang, siger Pierre-Emile Højbjerg, som samtidig glæder sig over, at han nu har friske ben til kampen mod Serbien.

Den 19-årige midtbaneprofil blev skadet i baglåret sidste lørdag, da A-landsholdet vandt 2-0 over Serbien i EM-kvalifikationen.

Tyskland fører gruppe A med fire point, mens Danmark og Tjekkiet følger lige efter med tre point. Serbien er sidst med et point.

De to bedste hold går videre til semifinalerne.

/ritzau/

Dagens Gossip