Bæralliance med vanille

Selvom sommervejret ikke har vist sig fra sin mest sommerlige side, er det alligevel lykkedes bærbuskene rundt omkring i landet at producere masser af lækre, modne bær.

Når du har spist de friske bær i rå mængder – og ikke kan klemme flere ned, så er det tid til at lave syltetøj, saft og den slags.

Her får du opskriften på et lækkert syltetøj med både solbær, ribs, hindbær og vanille.

Syltetøjet er sødet med dadler og kokospalmesukker og er altså helt uden raffineret hvidt sukker. Spis bæralliancen på stenalderbrød eller på bananpandekager.

Til 3-4 dl syltetøj skal du bruge:
225g af hver solbær, ribs og hindbær (renset vægt)
100g tørrede dadler, udstenede
50-100g kokospalmesukker eller andet mørkt sukker
1 vanillestang

Sådan gør du:
Rens bærrene. Klip dadlerne over i mindre stykker.

Del vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Kombiner bær, dadler, kokospalmesukker, vanillekorn og den tomme vanillebælg i en gryde.

Bring gryden i kog og skru ned for varmen. Lad syltetøjet simre under omrøring, til bærrene er kogt sammen og massen er tilpas tyk. Det tager typisk 20-30 minutter.

Fisk vanillebælgen op og kasser den. Hæld syltetøjet på skoldede glas og opbevar det på køl, hvor holdbarheden vil være en uges tid.

Syltetøjet kan også fryses ned i passende portioner til senere brug.

Sabine Murati er 27 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip