Bæredygtigt Landbrug glæder sig til grønne EU-spørgsmål

Det bliver en fordel for landmændene, at EU-Kommissionen nu vil kaste et kritisk blik på regeringens landbrugspakke. For det blik vi finde, at Danmark kan lempe sin miljøpolitik yderligere og stadig være i overensstemmelse med EU-reglerne.

Det forudser Hans Aarestrup, der er direktør for Bæredygtigt Landbrug, som repræsenterer 4000 landmænd.

- Der er ingen tvivl om, at eftersom vi har de strammeste regler i EU på det her område, så vil denne sag i EU-Kommissionen sandsynligvis ende op med, at de, som har hidkaldt tropper fra EU, vil ende op med at fortryde det, siger han.

- Fordi EU vil jo gøre Danmark opmærksom på, at vi stadigvæk har luft i systemet til at gøre mere, hvis det er det, vi vil.

- Vi har jo stadig i Danmark regler om gødskning efter økonomisk optimum, og i EU har man et ligevægtsprincip, så det vil sige, at vi ligger stadigvæk under det niveau, som vi må gøde med i EU.

EU-Kommissionen har i en pilotskrivelse stillet en række spørgsmål til regeringens landbrugspakke, som kommissionen mistænker at være i strid med tre direktiver.

Det drejer sig om vandrammedirektivet, nitratdirektivet og habitatdirektivet.

Fremlægningen af regeringens landbrugspakke sendte den daværende miljøminister Eva Kjer Hansen ud i et stormvejr og kostede hende i sidste ende hendes ministerpost, da De Konservative mistede tilliden til hende.

I det forløb kom det blandt andet frem, at Eva Kjer Hansen kraftigt havde ladet sig inspirere af Bæredygtigt Landbrugs forslag, da hun skulle skrive et kommissorium for en ny plan for kommunernes vedligeholdelse af vandløb.

Hans Aarestrup afviser, at EU-Kommissionens pilotskrift betyder, at landbrugspakken overtræder nogle EU-regler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip