Bæverne flytter ind til byerne

Siden de første bævere blev sat ud i den nordsjællandske natur i 2009, har de bevæget sig godt omkring. Endda så godt at de nu har fået smag for byens pulserende liv, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den seneste tid har de været særdeles aktive i Pøle Å i udkanten af Hillerød. Få meter fra privat beboelse vidner flere træer om, at en flok gnavere har været forbi.

Det er Naturstyrelsen Nordsjælland, der har ansvaret for udsætningen, og her bliver gnaverne fulgt nøje.

Ifølge vildtkonsulent Niels Worm skal boligejerne dog ikke frygte for at få deres æbletræer omdannet til pindebrænde.

- Hvis de kommer i nærheden af private haver, så sætter vi et lavt trådhegn på 50 centimeter op, som kan stoppe dem. Det har vi gjort ved før ved Mårum og Ramløse Å, siger Niels Worm til Fredriksborg Amts Avis.

Naturstyrelsen regner med, at bestanden er på 22 dyr, der er sat ud siden 2009. Siden sidste forår har de fra tid til anden været at finde i åen i udkanten af Hillerød, fortæller vildtkonsulenten.

For det meste holder de sky dyr sig dog tæt på vandet.

- 90 procent af deres aktivitet foregår ganske få meter fra vandløb, så det er ikke sådan, at de går 50 meter op i en have, siger Niels Worm.

I 2009 blev de første fem bævere sat ud. Siden har Naturstyrelsen Nordsjælland fulgt deres færden, og næste år munder det ud i en rapport i samarbejde Aarhus Universitet. Den skal danne baggrund for dialog med landbruget og kommunerne om projektet.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip