Bag om Paradise Hotel: Sådan foregår det

I denne uge startede optagelserne til den nye sæson af det populære realityprogram Paradise Hotel.

Igennem 12 sæsoner har seerne fulgt med hjemme i sofaen, når der har været kærlighed i luften, drama til parceremonier og intriger under pandoras æske.

Selvom man er en trofast seer, kan der stadig være mange spørgsmål, man ikke får besvaret på tv. Derfor har Ritzau Fokus talt med Jacob Juhl, der er producer på programmet, om, hvordan det hele foregår bag kameraet.

- Der er nogle ting, der er planlagt på forhånd så som temauger eksempelvis, men hvilke valg deltagerne tager, er helt op til dem. Vi giver dem nogle valg, og så vælger de helt frit selv, siger han.

Produktionen bag det populære tv-program forsøger heller ikke, at holde på en populær og karismatisk deltager, hvis det ser ud til, at vedkommende er ved at ryge ud.

- Vi har i princippet ingen favoritter på produktionen. Vi vil ikke gå ind og sige, at vi hellere vil have en til at gå videre frem for en anden. Det gør vi simpelthen ikke, siger han.

På Paradise Hotel er der også altid lagt op til fest og farver, men deltagerne kan ikke bare feste løs helt uden grænser. Hvis en deltager drikker alt for meget, så griber produktionen ind. Men baren er åben hver aften.

- Vi styrer alkoholindtaget. Hvis vi synes, at der bliver drukket for meget, så siger en tilrettelægger eller kontrolrummet "så stopper vi med shots". Vi styrer også, hvornår de skal i seng, hvis det bliver alt for sent. De skal jo op mellem otte og halv ni hver dag, siger Jacob Juhl.

Deltagerne skal nemlig være klar til at blive filmet af de i alt 42 overvågningskameraer, der er på hotellet hver dag. Faktisk slipper de aldrig for at være i kameraets søgelys, mens de bor i den mexicanske luksusvilla, og ifølge Jacob Juhl er der ingen blinde vinkler på hotellet.

- Vi filmer hele tiden med undtagelse af ganske få afbrydelser, som har med de tekniske omstillinger at gøre. Eksempelvis hvis vi skal lave klip, hvor deltagerne taler til kameraet individuelt. Så er der lige en pause imellem skiftet, siger han.

Hvert år er der nogle deltageransvarlige på hotellet, der skal sikre, at de nye parodisoer har det godt.

- Det er et ekstremt ansvarsfuldt job at være deltageransvarlig. Det er dem, deltagerne er sammen med, før de kommer i ind, men også når de er derinde. Vi vil kun have glade deltagere.

- Vi vil gerne overraske dem i programmet og få deres reaktioner, men de skal stadig synes, at det er sjovt, når de kommer ud på den anden side, siger han.

Den 12. sæson af Paradise Hotel vises på TV3 i det nye år, og endnu en gang er det Rikke Gøransson der byder deltagerne velkommen til hotellet.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip