Bagerslave er langt fra alene

Den afghanske mand, der blev afsløret i at arbejde i et odenseansk bageri og bo i en papkassehule på en hems i bageriet, er langtfra alene, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge John Vorbeck Petersen, der er projektleder hos Skat, lever der mange illegale indvandrere i Danmark under usle forhold.

- Mange danskere vil afvise, at vi har folk som slaver i Danmark, men det har vi. Det er mennesker, der udfører tvangsarbejde, folk, der huses, som Stiftstidende har skrevet, i papkassehuler, eller under uhumske vilkår. Det er folk, der får frataget passet og skal arbejde gratis, fordi de først skal betale for billetten til Danmark. Det er folk, der ikke kan dansk og ikke ved, hvor de skal henvende sig, selv om de udnyttes og lever under usle vilkår, siger John Vorbeck Petersen fra Skat.

Skattemyndighederne har siden efteråret 2011 haft særligt fokus på forhold, der kunne antyde, at der finder menneskehandel sted.

16 ansatte hos Skat arbejder fuldtids med at afdække menneskehandlernes bagmænd, og 1000 skattefolk er efteruddannet i at bruge deres iagttagelsesevne, når de alligevel er i marken.

Projektet er en udløber af den tidligere regerings handlingsplan over for menneskehandel. Handlingsplanen bygger på en koordineret indsats i otte ministerier.

Politiet i Nordjylland har netop afgjort en sag om menneskehandel, politiet i København har flere, og i Nordsjælland er én på vej.

Den fynske papkassemand er sigtet for ulovligt ophold i Danmark og ulovligt arbejde - han har nu søgt om asyl og er bragt til Sandholmlejren.

 

Dagens Gossip