To bagmænd kendes skyldige i historisk dopingsag

Der er mandag faldet dom i danmarkshistoriens største sag om fremstilling og salg af doping.

Ved Københavns Byret er to ud af tre tiltalte blevet kendt skyldige i alle forhold, mens en tredje er kendt delvist skyldig. Alle tre mænd risikerer nu flere års fængsel, når straffen i den hidtil største danske dopingsag bliver udmålt senere mandag eftermiddag.

En af de to bagmænd bag operationen er en 41-årig ejendomsmægler, der styrede operationen fra sin mors sommerhus i Frederiksværk.

Den anden bagmand - en 34-årig mand er blevet kendt skyldig i at være medsammensvoren.

Retten har samtidig fastslået, at de to bagmænds handlinger har været så alvorlige, at straframmen på seks års fængsel kan sprænges. De risikerer derfor helt op til ni års fængsel.

Begrundelsen er blandt andet den store mængde doping, der blev fremstillet, og den professionalisme, som forretningen blev drevet med.

Ikke mindre end 1,69 millioner dopingenheder, 115.000 lægemiddelenheder og 106.000 tabletter har de to bagmænd stået for at producere, lyder det i dommen.

Tidligere i sagens forløb har den 41-årige ejendomsmægler udtalt, at han i en periode tjente omkring 50.000 kroner om måneden på at sælge den ulovlige doping.

Han har undervejs erkendt sig delvist skyldig, mens den 34-årige har erklæret sig uskyldig.

Den tredje og sidste tiltalte er en 26-årig mand, der er kendt delvist skyldig. Han er blandt andet kendt skyldig i at have været med til at pakke den solgte doping. Han er dog frifundet i forhold til at have haft kendskab til sommerhuset i Frederiksværk.

Dopingsagen er den største af sin slags i danmarkshistorien, og dommen er også et resultat af et omfattende politiarbejde. Det danske politi har blandt andet samarbejdet med det amerikanske forbundspoliti, FBI, og benyttet sig af overvågning og aflytning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip