Bagmandspolitiet anklager advokat i skattesag

Skrevet af admin

25/02/2016

Dagens topnyheder

En advokat beskyldes af Bagmandspolitiet for at have hjulpet en klient til at snyde skattevæsenet. Hvis han findes skyldig, risikerer han at blive sat fra bestillingen.

Den usædvanlige sag skal snart vurderes af en domsmandsret i Københavns Byret.

Advokatens klient er anklaget for at snyde de offentlige kasser for cirka en kvart million kroner i skat, da han - ifølge påstanden - fuskede med afskrivning med hensyn til to biler.

To erklæringer om selvskyldnerkaution var dateret 1. december 2009. Men i virkeligheden blev de først underskrevet tre måneder senere, hævdes det i anklageskriftet.

Og advokaten gav - hævder Bagmandspolitiet i anklageskriftet - en hånd med. Han tiltales for medvirken til skattesvig og for at have misbrugt sin stilling som advokat.

Det skal være sket ved, at advokaten underskrev sig som vitterlighedsvidne på de to erklæringer, hvis datering som nævnt ifølge Bagmandspolitiet var en bevidst kriminel handling.

Desuden bekræftede han - ifølge påstanden i anklageskriftet - et par år senere erklæringernes indhold. Bekræftelsen blev videresendt til et skatteankenævn, da skattesagen var til behandling.

Såvel klienten som advokaten nægter sig skyldige i den kommende straffesag.

Her vil anklagemyndigheden ud over almindelig straf til de to mænd kræve, at advokaten frakendes retten til at være advokat i tre år.

I øvrigt har retten nedlagt navneforbud i sagen.

/ritzau/