Bagmandspolitiet giver op i sagen mod Pandora

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

Smykkefirmaet Pandora kan tirsdag formiddag for alvor ånde lettet op.

Klokken 10.00 valgte Østre Landsret at frifinde smykkeselskabet for anklagen om brud på børsreglerne, og umiddelbart herefter afviser anklagemyndigheden muligheden for at forsøge sig i Højesteret.

- Der bliver ikke foretaget yderligere fra vores side, siger vicestatsadvokat Hans Fogtdal til Ritzau.

Bagmandspolitiet havde anklaget det børsnoterede selskab for, at det ikke tids nok informerede markedet om, at det ikke længere forventede den omsætning i 2011, som det først havde varslet.

Retten i Glostrup valgte da også at idømme selskabet en bøde på to millioner kroner. Men den afgørelse er nu ændret i landsretten, og den bliver altså også den endelige.

- Det er i sidste ende domstolene, der tager en vurdering af beviserne og skyldsspørgsmålet. Den bevisvurdering må vi tage til efterretning, men personligt er jeg overrasket over resultatet, siger vicestatsadvokat Hans Fogtdal.

Han ønsker hverken at kommentere dommen eller sin overraskelse yderligere.

- Nu må det være op til den juridiske sagkundskab, Finanstilsynet og NASDAQ at se på, hvad man kan udlede af dommen, siger han.

Ledelsen i Pandora har sagen igennem ment, at man oplyste markedet på det rigtige tidspunkt. Derfor valgte selskabet at anke dommen fra Retten i Glostrup.

Landsretten skriver i tirsdagens dom, at retten ikke finder det bevist, at Pandora før nedjusteringen i august havde så stor klarhed over behovet for at ændre vækstforventningerne, at Pandora skulle straffes for det.

/ritzau/