Bagmandspolitiet opruster i kampen mod piratkopiering

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) behandlede således 142 sager sidste år, mens antallet af sager i 2011 for eksempel kun var 58. Især de såkaldte cardsharing-sager fylder i bagmandspolitiets statistik. Cardsharing går typisk ud over de TV-stationer, der kræver et abonnement for at få lov til at se eksempelvis fodboldkampe og boksning. Deler man sin adgang til TV-signalet med andre, der undlader at betale for ydelsen, er det ulovligt.

»Forklaringen på, at netop cardsharing stiger så voldsomt, er formentlig, at internetforbindelserne er blevet meget hurtigere. Det er nødvendigt med en stabil forbindelse, så en fodboldkamp ikke hakker hele tiden. Samtidig er det nemt og billigt at skaffe det udstyr, der skal til for at indgå i et cardsharing-netværk. Den styrkede indsats handler dog ikke kun om cardsharing, men om pirateri på alle områder, så det omfatter både en container fyldt med kopivarer til falske Björn Borg-underbukser på et kræmmermarked,« siger vicestatsadvokat Erling Vestergaard fra SØIK til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Bliver man taget for illegal cardsharing koster det mindst 10.000 kroner og op til 20.000 kroner i bøde, skriver avisen. Er man udbyder af et netværk til cardsharing kan man idømmes fængselsstraf.

Det var for eksempel tilfældet i en sag fra Sønderjylland, hvor en mand fik et års fængsel for at have et cardsharing-netværk med mindst 200 »kunder«, der betalte ham 1.500 kroner om året for adgang til TV-kanaler, de ellers ikke var berettiget til.

SØIK har været del af flere internationale aktioner mod kopivarer og snyd med cardsharing og efterforsker i øjeblikket flere store sager.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip